Velkommen til den grønne gaten

Kammegaten gjøres om til festivalens grønne gate på formiddagene på festivaldagene. Lokale aktører deler av sin kunnskap, produkter og aktiviteter. Og selvsagt blir det smaksprøver.

Ting med Tang
Hvilke arter finner vi i sjøen? Hvordan sanke? Hvordan benytte tang og tare i hverdagen? Prøvesmaking

Humlenes betydning i naturen.
Humlene er blant våre viktigste pollinatorer. Hver tiende art er truet.
Hvilke humlearter er de vanligste? Hvor bor de? Hvilke blomster er viktige for dem? Hvilken nytte har vi av dem?

Holt gård
Jorda vi dyrker i, og hva den kan gi oss: Holt gård driver en allsidig økologisk gård i Tønsberg. Her får du vitehvordan planter vokser og hvordan vi kan øke jordfruktbarheten. Smaksprøver

Vesar
Matavfallets kretsløp, fra avfall til tomater og østerssopp. Har du lyst til å bli kildesorteringsdetektiv? Her får du hjelp til å bli tryggere på hva som skal kastes hvor, og hva det kan bli til! Smaksprøver

Bokashi
Ved hjelp av Bokashi kan du lage jord av husholdningsavfall. Dette er viktig kunnskap for hele familien så alle kan kompostere matavfall og bli produsenter av egen jord.

Urter og nyttevekster
Dagens salat kan vi finne i grøftekanter eller rundt omkring oss. Naturens ville vekster er rett utenfor døra vår.Hvordan bruke det i matlagingen? Smaksprøver.

Reparasjon av klær
Har du en bukse som trenger lapping, et skjørt du vil sy om, eller drømmer du om å lage din egen toalettmappe? Vi har symaskiner og noen flinke folk som kan hjelpe deg.